Semnalizatoarele rutiere folosite pentru indicarea lucrarilor desfasurate la nivelul carosabilului

Circulatia pe drumurile publice trebuie sa fie mereu efectuata in cele mai bune conditii de siguranta. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este important ca participantii la trafic sa adopte o conduita buna, prin care sa se asigure ca respecta regulile de circulatie. In acelasi timp, conteaza foarte mult si ca infrastructura sa fie una de calitate. De multe ori, intretinerea drumurilor implica efectuarea unor lucrari de specialitate.

Insasi existenta lucrarilor se poate transforma rapid intr-un pericol pentru soferi, biciclisti si celelate categorii de oameni care se iau parte la trafic. Pentru ca riscurile sa fie diminuate cat mai mult, este foarte important ca lucrarile sa fie marcate in mod corespunzator. In acest sens exista solutii eficiente pe care firmele din domeniul lucrarilor de infrastructura rutiera pot sa le implementeze. Iata care sunt cele mai populare semnalizatoare!

Balize directionale si alte semnalizatoare rutiere importante

Desfasurarea lucrarilor de modernizare a infrastructurii rutiere, dar si interventiile efectuate in scopul gestionarii elementelor din subteran se pot transforma usor in pericole pentru lucratori, dar si pentru participantii la trafic. Pentru a evita orice potentiala neplacere, este recomandata utilizarea urmatoarelor tipuri de semnalizatoare rutiere:

Balize – exista mai multe tipuri de balize directionale, in functie de dimensiunile acestora. Poate fi vorba despre balize directionale stanga-dreapta cu inaltime de 80 – 100 cm si latime de 20 – 25 cm. Ceea ce au in comun balizele consta in materialul plastic rezistent din care sunt fabricate, caracterul ergonomic si vizibilitatea excelenta. Ele sunt acoperite cu folie reflectorizanta clasa I.

Conuri – si conurile semnalizatoare sunt variante eficiente, deoarece ele pot fi utilizate in numar mare si unite prin inele si lanturi speciale. Aceste semnalizatoare au si avantajul de a putea fi folosite pentru semnalizarea lucrarilor desfasurate pe trotuar. In plus, conurile se folosesc si pentru marcarea zonelor in care a avut loc un accident. Sunt usor de depozitat si de observat si rezista bine la intemperii.

Lampi de semnalizare – in zonele in care se circula cu viteza, semnalele luminoase permit transmiterea unui avertisment cu privire la existenta lucrarilor intr-o maniera mai eficienta. Pe timp de noapte, semnalele luminoase pot fi usor de obsevat din timp de care soferi, care vor sti ca este necesar sa ajusteze viteza de deplasare in asa fel incat sa evite orice potential impact. Lampile de semnalizare folosite in acest sens sunt dotate cu acumulator si functioneaza in regim propriu.

Indicatoare rutiere pentru semnalizarea lucrarilor – acestea arata la fel ca indicatoarele obisnuite. Diferenta consta caracterul pliabil si in inscriptionarea cu simboluri prin care sunt semnalate lucrarile efectuate, precum si in indicatiile cu privire la sensul in care poate fi efectuata deplasarea. Sunt ergonomice si vizibile datorita caracterului reflectorizant si combinatiei de culori rosu-galben-negru.

Vesta este un producator si distribuitor extrem de apreciat atunci cand vine vorba de semnalizatoare rutiere prin care pot fi marcate lucrarile desfasurate pe carosabil. In cadrul magazinului online al acestui producator poti gasi toate semnalizatoarele necesare pentru ca lucrarile pe care le desfasoara compania ta sa nu puna in pericol siguranta participantilor la trafic si nici pe cea a angajatilor!